Fertőtlenitő termékeinkről

Amit a Bacoban termékekről mindenképp tudni érdemes

A BACOBAN termékek egyszerű használatúak, a nanotechnológiának köszönhetően teljes biztonságot nyújt a baktériumok, gombák, bizonyos vírusok és a grampozitív baktériumok ellen. Használható felületek fertőtlenítésére és tisztítására.  
Antimikrobiológiai hatása 5-10 napig tart! Egyenletesen eloszlik és nem hagy foltot a kezelt felületen valamint könnyen tisztítható felület hatása van (easy-to-clean effekt).

Alkalmazás
Az EASY-TO-CLEAN effektus primer felépítéséhez először alapos tisztítást kell végezni a felületen. Ezután a BACOBAN-t az adott felületre max 80 ml / m2 mennyiségben egy papírral vagy kendővel felvinni, eloszlatni. Ahhoz, hogy az első NANO réteg kialakuljon ideális esetben egy éjszakát (de legalább 6-8 órát) száradnia kell. Minden további fertőtlenítésnél ezután 5 perc hatóidő szükséges (DGHM szerint). Az EASY-TO-CLEAN effektus ezután magától képződik. Rendszeres használatával felépül egy „nano” bevonat. Ez a felületnemesítő technika gondoskodik a molekuláris háló felépítéséről, melyen a MIKROORGANIZMUSOK, POR, FEHÉRJE, IZZADSÁG, stb… csak gyengén kötnek meg. A felületről azután könnyen eltávolíthatók.

A Bacoban gátolja a szagképződést
Miután a Bacoban-nak csíraölő hatása van, így a baktériumok által okozott intenzív szagokat (pl. ammóniák) redukálja.

A Bacoban felhordható
Csempére, fugára, kerámiára, fémre, alkoholálló műanyagra, fára, textíliákra.
Ideális kilincsek, toalettek, szaunák, zuhanyfülkék, bankautomaták, telefonkagylók, armatúrák, stb. felületének védelmére.
A Bacoban a rozsdamentes acél felületeken jelentősen csökkenti az ujjlenyomatokat.

Amit a Germstar termékekről mindenképp tudni érdemes

A Germstar egy érintés nélküli kézfertőtlenítő rendszer, melynek a legfőbb különlegessége, hogy aktív használatával a fertőzési lánc közösségen belül megszakítható. Ez elsősorban a fertőtlenítőszer hatásosságának és az érintés nélküli használatot biztosító technológiának köszönhető.

Mi az a Germstar?
A Germstar termékeknél felhasznált és egyedileg kifejlesztett fertőtlenítőszer 99,99%-os baktérium, gomba, vírusölő hatású. A kézen speciális filmréteget képez, amely hosszan tartó védelmet biztosít a kórokozók ellen. Otthoni, irodai, egészségügyi, üzemi és közintézményi felhasználása egyaránt kedvelt és természetesen hatékony járványok idején is. A Germstar alkoholalapú fertőtlenítő oldat további előnye, hogy nem szárítja a bőrt, speciális bőrlágyító komponenseket tartalmaz, ezáltal a bőrfelületen egyedülállóan kellemes érzetet biztosít. Használata rendkívül egyszerű, több szempontból is takarékos és környezetbarát. Hiszen nincs szükség sem víz, sem papír vagy törölköző használatára. Nem okoz allergiát, így gyerekek is biztonsággal használhatják, sőt ekcémás bőr esetén sem okoz semmiféle problémát

A vírusok terjedésének három alapvető típusa van. A légi úton történő fertőzésátvitel, a csepp útján történő fertőzésátvitel, és a direkt vagy indirekt érintési módon történő fertőzésátvitel. A jelenleg veszélyt jelentő vírusok 80%-a ez utóbbit használja ki, vagyis a szennyezett kézfelület segítségével terjed tovább. A fertőzések tovább terjedésének legfőbb okai közé tartozik az elhanyagolt kézhigiénia.

A bőr fertőzései, a nyálkahártya, az emésztőcsatorna, az urogenitális csatorna fertőzései, továbbá a vírusos fertőzések, a felső légút fertőzései is így terjednek, és alkalomadtán a szennyezett kéznek köszönhetően járványokat okozhatnak.

Már Semmelweis Ignác óta tudjuk, hogy a hagyományos, szappannal történő kézmosás nem elegendő a fertőzések elleni védelemhez. Viszont a rendszeres kézfertőtlenítés túlságosan igénybe veszi a bőrfelületet, így ez sem megoldás.
A Germstar kutatócsoportja egy olyan fertőtlenítőszert fejlesztett ki, mely többszöri folyamatos használata során is ápolja és védi a bőr felületét, Izopropil-alkohol tartalmának köszönhetően műtéti szintű kézfertőtlenítést biztosít, miközben a saját fejlesztésű ápoló molekulák a fertőtlenítést követően, a tiszta felületen működésbe lépve megakadályozzák a bőr kiszáradását.

Az egyedi fejlesztés eredményeként a fertőtlenítőszerben található alkohol nem lép reakcióba a környezetben található oxigénnel, így nem képződik aceton, ami az erős kézszáradást okozza más szerek esetében.